Bucureștiul, pe harta europeană a evenimentelor destinate combaterii schimbarilor climatice

Bucureștiul, pe harta europeană a evenimentelor destinate combaterii schimbarilor climatice

Asociația Environ în parteneriat cu Ambasada Republicii Federale Germania cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București organizează sâmbătă, începând cu ora 11.0,0 în Parcul Herăstrău – Intrarea Pescăruș,  evenimentul “Redu amprenta de carbon – 2016”.

Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate în perioada 09 – 18.09. 2016 la nivelul Uniunii Europene pentru a sărbători European Climate Diplomacy Day, iar faptul ca Bucureștiul a fost inclus pe harta acestor evenimente reprezintă dovada implicării României la efortul internațional de reducere a impactului global al schimbărilor climatice, inclusiv angajamentul ferm de transpunere a obiectivelor COP 21 desfasurat la Paris în decembrie 2015.

Manifestarea are dublu rol, pe de o parte marcarea European Climate Diplomacy Day și de continuare a campaniei “ Redu amprenta de carbon – Pașii în lupta împotriva schimbărilor climatice “ – proiect comun germano – român privind conștientizarea populației în ceea ce privește efectele schimbărilor climatice precum și acțiunile practice de reducere a impactului asupra calității vieții.

Pe parcursul întregii zile se vor desfășura activități și competiții destinate publicului avand ca scop informarea asupra actiunilor concrete de reducere a amprentei personale de carbon – concursuri de role, competitii de biciclete, concursuri de desene pe asfalt, treasure hunt, board – game-uri, avand ca tema centrala efectele schimbarilor climatice, iar ziua va fi încheiată cu un concert Smiley de la ora 20.00.

La ora 20.00, Smiley va reduce amprenta de carbon cu un concert special la care intrarea se va face pe bază de baterii uzate sau deşeuri electrice de mici dimensiuni.