Buget de 10 miliarde de euro pentru Programul ”Anghel Saligny” pentru comunitățile...

Buget de 10 miliarde de euro pentru Programul ”Anghel Saligny” pentru comunitățile locale

DISTRIBUIȚI

Președintele PNL, Ludovic Orban, anunță că în coaliția de guvernare s-a decis, după discuții prealabile în Biroului Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei.

”Dincolo de modul în care va fi denumit acest program, am considerat mai important ca proiectele de infrastructură să privească atât partea rutieră, cea de apă și canal, dar și extinderea rețelelor de gaz. Partidul Național Liberal a promis gazul românesc în casele românilor, ceea ce ne obligă la îndeplinirea acestui obiectiv. Pentru perioada imediat următoare, Guvernul a fost mandatat să pregătească actul normativ necesar care să materializeze noul program și să fixeze cadrul pentru a avea procedurile de selecție a proiectelor. Comunitățile locale au nevoie de susținere pentru a reuși să se dezvolte și să crească semnificativ calitatea vieții fiecărui locuitor. Este datoria Partidului Național Liberal, în calitate de partid care s-a angajat la dezvoltarea României, să ofere sprijinul necesar tuturor celor care au fost aleși la nivel local și au angajat proiecte în sprijinul comunităților lor. Pentru acest lucru, de câteva luni de zile, am insistat ca la nivelul coaliției să avem o decizie clară, fermă, cu un calendar și un buget asumat”, a scris Orban pe Facebook.

Prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat că numele planului național de investiții, care se va derula pe șapte ani, va fi ”Anghel Saligny”. ”Faptul că facem planul național de investiții Angel Saligny, pentru că acesta o să fie numele panului național de investiții, pe următorii șapte ani de zile cu un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei, îl facem pentru români, pentru că românii vor beneficia de drumuri asfaltate, de canalizare și de apă”, a precizat Cîțu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.