Buletinele de vot pentru parlamentarele din Serbia vor fi tipărite și în...

Buletinele de vot pentru parlamentarele din Serbia vor fi tipărite și în limba română

Blegrad, 6 martie 2014 - FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Buletinele de vot pentru apropiatele alegeri parlamentare din  Serbia (24 aprilie) vor fi tipărite în 12 limbi și în 33 variante lingvistice, a hotărât Comisia Electorală Republicană, potrivit RTV.rs.

Potrivit sursei, este vorba despre limba sârbă, maghiară, croată, bosniacă, muntenegreană, slovacă, română, ruteană, turcă, albaneză, cehă și bulgară, cu caractere chirilice și latine.

Circa 3 milioane și jumătate de dinari, cu TVA va costa procurarea cutiilor  pentru echiparea secțiilor de votare.

„Buletinul oficial“ va tipări materialul electoral, s-a hotărât în ședința de astăzi a Comisiei Electorale Republicane, iar tipărirea materialului va coșta 49 milioane și jumătate de dinari fără TVA.

La începutul acestei luni președintele Serbiei Tomislav Nikolić a semnat decretul prin care a dizolvat Parlamentul și a convocat organizarea alegerilor anticipate în luna aprilie, după ce  anterior premierul Aleksandar Vucic a declarat că alegerile anticipate sunt necesare pentru ca un nou cabinet, în baza unui nou mandat, să creeze și să implementeze reformele de care are nevoie Serbia pentru a deveni un stat membru al Uniunii Europene.