Cabinet parlamentar la Bălți. Viorel Badea: ”Se înfiinţează o nouă instituţie românească...

Cabinet parlamentar la Bălți. Viorel Badea: ”Se înfiinţează o nouă instituţie românească în Bălţi!”

Viorel Badea, vicepreşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, a inaugurat pe 24 septembrie un cabinet parlamentar la Bălţi, în Rep Moldova.

La eveniminet au participat reprezentanţi ai autorităţii locale, personalităţi din mediul universitar şi medical.

Este primul cabinet parlamentar de acest gen din Bălţi şi va avea aceleaşi atribuţii ca orice cabinet parlamentar al Senatului României”, a declarat pentru www.viitorulilfovean.ro/timpromanesc senatorul.

Aceasta a mai subliniat că activitatea cabinetului său parlamentar din Bălţi va avea o activitate intensă în următoarea perioadă: „Vom organiza, sub egida Centrului European de Formare şi Informare de la Bălţi o serie de dezbateri, seminarii pe teme europene, proiecţii de film şi întâlniri cu studenţii. Cetăţenii din Bălţi mi-au spus că nu ar fi crezut vreodată că cineva din România va iniţia un asemena proiect. Practic, acolo se înfiinţează o nouă instituţie românească”.

Badea a acolo îi va primi în audiență pe românii din regiune, dar că ușile cabinetului vor fi deschise și altor categorii de persoane, chiar dacă nu dețin cetățenia statului român: “Voi merge cel puţin o dată pe lună la Bălţi pentru audienţe. Voi prelua memoriile și petiţiile cetăţenilor români din zona din partea de nord a R. Moldova”.

De asemenea parlamentarul intenționează să deschidă un cabinet similar și la Cahul. Viorel Badea a precizat că cetățenii români din Rep. Moldova se adresează cu probleme din domeniile diferite – educație, cultură, cetățenie sau încălcarea drepturilor cetăţeneşti.