Călătoriile Scufiţei Roşii prin spaţiile lingvistice ale Europei

Călătoriile Scufiţei Roşii prin spaţiile lingvistice ale Europei

De Ziua Europeană a Limbilor, Reprezentanţa Comisiei Europene la Viena, Biroul de Informaţii al Parlamentului European, Institutul Cultural Român de la Viena şi alţi membri ai clusterului EUNIC Austria organizează manifestarea „A fost odată ca niciodată… Călătoriile Scufiţei Roşii prin spaţiile lingvistice ale Europei“.

Diversitatea lingvistică a Europei este ilustrată prin lectura poveştii „Scufița Roșie“ în 20 de limbi europene, în cadrul unui eveniment care are loc la Casa Uniunii Europene de la Viena, în data de 22 septembrie.

Programul pentru copii și adolescenți se desfășoară între orele 16.00 și 17.30 şi cuprinde un atelier de lectură cu Mercedes Echerer (Austria), filme cu Scufița Roșie în diferite limbi europene, jocuri de memorie, ateliere de pictură cu Alba Cruz (Spania) și de Origami cu Karol Krčmár (Slovacia).

Programul serii cuprinde prelegerea susţinută începând cu ora 19.00 de dr. Susanne Schauf și intitulată „Scufița Roșie – un basm european?“. Mercedes Echerer și Peter Rosmanith oferă publicului lectura „Basme, Mituri și Muzică: Scufița Roșie & Co“.

Moderatorul evenimentului este Achim Braun (Reprezentanţa Comisiei Europene din Austria).

În aceeaşi seară va fi prezentată expoziția de carte „Scufița Roșie în 30 de limbi“, care poate fi vizitată în perioada 7-30 septembrie.

A fost odată … Călătoria Scufiței Roșii prin diversitatea lingvistică a Europei“ este un proiect care promovează diversitatea culturală şi lingvistică europeană. Cei interesați să participe la acest eveniment sunt rugați să se înscrie prin email, indicând dacă doresc o înscriere pentru programul de după-amiază și/sau seară.

Pentru a pune accentul pe interesul de a învăța limbi străine, Consiliul Europei a instituit o Zi Europeană a Limbilor care este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie. Ziua are ca scop încurajarea „plurilingvismului“.