Acasă America de Nord Campionii mondiali ai concursului de robotică MTI au revenit acasă

Campionii mondiali ai concursului de robotică MTI au revenit acasă

Echipele de robotică Ro2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești și CyLiis de la Liceul de Informatică din Iaşi au revenit acasă după ce au câștigat titlul de Campioană Mondială la concursul de robotică din Statele Unite ale Americii. Elevii au obținut primul loc la Competiţia Internaţională de Robotică „Maryland Tech Invitational”, care a avut loc la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory din Laurel. Alianța câștigătoare a fost coordonată de echipa Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, din clasa Ro2D2, care a îndeplinit rolul de căpitan. Competiția a avut loc în perioada 28 – 30 iunie și la ea au participat 40 de echipe din întreaga lume.

În semifinale, Ro2D2, căpitanul primei alianțe, a colaborat cu CyLiis din Iași și FireWires din Indiana, SUA, pentru a obține accesul în marea finală. Într-o confruntare captivantă, alianța condusă de echipa din România, a câștigat în fața echipei adverse, formată din echipe de renume din California și Texas, stabilind scoruri remarcabile, inclusiv două recorduri mondiale de peste 400 de puncte.

Maryland Tech Invitational (MTI) este un turneu competitiv care reunește echipe din întreaga lume care au demonstrat excelență în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Cinci dintre cele 40 de echipe selectate pentru a participa la MTI au fost din România: echipele de robotică CyLiis şi Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” din Iaşi, Ro2D2 de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” şi Eastern Foxes de la Colegiul Naţional ”Ion Luca Caragiale” din Ploieşti (Prahova) şi ByteForce de la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi.