Acasă America de Nord Canada: Frontiere închise până pe 21 februarie

Canada: Frontiere închise până pe 21 februarie

Foto: cbsnews.com

Canada a anunţat o nouă prelungire de o lună, până pe 21 februarie, a închiderii frontierelor sale pentru străinii a căror prezenţă nu este considerată esenţială, informează AFP.

Din martie anul trecut, călătorii care sosesc în Canada, indiferent dacă sunt sau nu canadieni, sunt supuşi unei carantine obligatorii de 14 zile pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.

De la începutul lunii ianuarie, călătorii trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ făcut cu mai puţin de trei zile pentru a putea pătrunde pe teritoriul Canadei.

„Cu unele dintre cele mai stricte restricţii de călătorie din lume, am luat măsuri puternice la frontierele noastre pentru a combate COVID-19”, a scris ministrul siguranţei publice, Bill Blair, într-o postare pe Twitter în care anunţa prelungirea măsurilor.

Graniţa Canadei cu SUA rămâne, de asemenea, închisă până pe 21 februarie, conform unui acord bilateral cu Washingtonul. Sunt permise doar comerţul cu bunuri şi mărfuri şi călătoriile considerate esenţiale. Miercuri, bilanţul total era de peste 720.000 de cazuri de infectare şi peste 18.000 de decese. Sursa:stiri.tvr.ro

 

Articolul precedentVântul schimbării
Articolul următorRecensământul populației, amânat pentru 2022