Candidată în Civitavecchia (Italia): Este o şansă foarte mare români să putem...

Candidată în Civitavecchia (Italia): Este o şansă foarte mare români să putem participa la deciziile politice şi ale oraşului în care locuim!

A trebuit să înfrunt probleme legate de integrare şi de multe ori am avut de a face cu episoade de discriminare din cauza naţionalităţii mele. Aş vrea ca toţi tinerii, şi nu numai, să nu uite niciodată că a fi român sau italian sau arab şi de orice altă naţionalitate şi că a trăi într-o ţară diferită de cea de apartenenţă nu este un handicap şi nu trebuie trăit cu nelinişte sufletească. Dimpotrivă, este un punct în plus faţă de cine are numai o cultură sau o limbă“, spune Elena Boiştean, candidata pentru un loc în consiliul comunal, pe lista partidului Sinistra Ecologia e Libertà, din Italia.

Aceasta consideră că problemele comunităţii româneşti din Civitavecchia, sunt diversificate și “tocmai de aceea m-am gândit că pot să ajut comunitatea mea să treacă mai uşor prin experienţe prin care deja am trecut şi cu care m-am confruntat crescând foarte mult pe plan personal. De aceea când mi să oferit posibilitatea de a putea înfrunta o candidatură pentru un post de consilier, nu am putut să refuz. Cred că este o şansă foarte mare pentru noi, românii, să putem participa la deciziile politice şi nu numai, ale oraşului în care locuim”, notază Gazetaromaneasca.com

Elena Boiştean susține că această perioadă este un pas foarte important spre integrare şi “ar trebui să fim uniţi şi decişi să doborâm zidul acesta care vrea să ne vadă diferiţi pentru naţionalitate. Avem posibilitatea să stăm la aceeaşi masă şi să decidem de vitorul nostru şi mai ales a tinerilor şi copiilor noştri. Am făcut şi continui să fac volontariat în spitale şi cu Asociaţia Sant’Egidio, la Civitavecchia şi la Roma, iar această experienţă vreau s-o împărtăşesc conaţionalilor mei şi să-i implic în viitor“.