„Caravana de degustare de vinuri” româneşti a ajuns la Beijing

„Caravana de degustare de vinuri” româneşti a ajuns la Beijing

„Caravana de degustare de vinuri”, organizată de Camera de Comerț și Industrie București (CCIB) prin reprezentanța sa de la Beijing, s-a desfăşurat zilele trecute la sediul ICR Beijing.La evenimentul de prezentare au fost invitate Cramele zona Drăgășani și din Republica Moldova, care în perioada 12-14 noiembrie și-au promovat produsele la Târgul Internațional de Vinuri de la Shanghai,  în cadrul unor seri de degustare de vin românesc în orașele Wuhan, Xian și Tianjin.

În cadrul evenimentului, Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing a adresat publicului cuvântul de deschidere a evenimentului, urmat fiind de Cristina Andrițoiu, director Reprezentanța CCIB la Beijing, care a prezentat pe rând cramele participante. Florin Voica, președintele Asociației Sommelierilor din România, câștigător al numeroaselor premii internaționale, a descris calitățile fiecărui sortiment de vin înscris.

Studenții români au pregătit două momente surpriză, primul a cuprins două cântece românești susținute vocal de o studentă româncă, acompaniată de o colegă spaniolă, iar cel de-al doilea – o horă a studenților români, care i-au invitat la dans și pe oaspeții chinezi.

Evenimentul s-a încheiat cu degustare de vin și bufet cu meniu asortat vinurilor, format din preparate occidentale, dar și chinezești.

Pe tot parcursul evenimentului, a fost ascultată muzică românească și au fost vizualizate filme de prezentare a României.

La eveniment au fost prezente peste șaizeci de persoane interesate de vinul românesc, pe lângă părțile implicate, reprezentanți ai Cramelor Mennini și Grada Vine, reprezentanți ai domeniului economic din Beijing, reprezentanți ai Asociației de Prietenie China-România, reprezentanți mass-media, români rezidenți în China, studenți români și străini aflați la studii în Beijing, studenți chinezi din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Est Europene, secția limba română, precum și public larg.