Acasă Cultura / Culte „Caravana filmului românesc” vine cu filme pentru copii  la Zilele Municipiului Brăila

„Caravana filmului românesc” vine cu filme pentru copii  la Zilele Municipiului Brăila

Ca în fiecare an, programul propus de Primăria Municipiului Brăila pentru Zilele Municipiului Brăila (sărbătoare care se derulează, anul acesta, în perioada 10 – 15 august) este unul variat și se adresează publicului de toate vârstele, cu spectacole pentru toate gusturile, de la concerte susținute de artiști renumiți precum Carla’s Dreams, Spike, Emaa sau Nicu Alifantis, la recitalurile susținute artiști români și străini în cadrul Festivalului Internațioanl de folclor „Lină Chiralină” și până la spectacole de teatru sau filme pentru copii sau parada navelor militare și civile pe 15 august, de Ziua Marinei Române. Programul se încheie în seara de 15 august, pe Faleza Dunării, cu un spectacol de lasere și artificii.

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” va fi prezentă și anul acesta la Zilele Municipiului Brăila, cu filme pentru copii, care au încântat și au bucurat copilăria multora dintre părinții de astăzi. Proiecțiile vor avea loc în Parcul Monument, în serile de 12 și 13 august, cu începere de la ora 20.30.

În prima seară a „Caravanei filmului românesc” la Brăila, micuții spectatori sunt invitati să se bucure, alături de părinți și bunici, de aventurile și cântecele din filmul „Veronica se întoarce”, regia: Elisabeta Bostan. Alături de Lulu Mihăescu (Veronica), Margareta Pâslaru sau Dem Rădulescu, spectatorii o vor vedea pe brăileanca Vasilica Tastaman, în rolul șiretei Vulpi.

A doua seară de film dedicată copiilor oferă un prilej de amuzament pentru spectatorii care vor alege să urmărească aventurile lui Nică și ale Smărăndiței, în nemuritorul film regizat de Elisbeta Bostan – „Aminitiri din copilărie”.

 ***

Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale la Brăila este următorul:

PARCUL MONUMENT

12 și 13 august 2022

 Vineri, 12 august, ora 20.30: VERONICA SE ÎNTOARCE

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate, Elisabeta Bostan;

Cu: Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru, Lulu Mihăescu, Vasilica Tastaman

(film muzical/ 1973 / 84 min.)

Sâmbătă, 13 august, ora 20.30: AMINTIRI DIN COPILĂRIE

Scenariul şi regia: Elisabeta Bostan;

Cu: Ştefan Ciobotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ

(aventuri / 1964 / 68 min.)

***

Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat la a X-a ediție, este acela de a promova filmul autohton, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravană care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile. „Caravana filmului românesc” aduce filmul în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi ale prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului tânăr și le aduce spectatorilor cinefili bucuria revederii marilor creații cinematografice românești.

 ***

Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei nouă ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns în peste 45 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând peste 3.000 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.

 ***

PARTENER PRINCIPAL al „Caravanei filmului românesc”:

RADIOCOM – Societatea Națională de Radiocomunicații S.A.

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual, ANF – Arhiva Naţională de Filme;

Parteneri media: All About Romanian Cinema  – AaRC, România pozitivă, Agenţia de Carte, Amos News, Prompt Media, Ultima oră, Timp românesc, Go Next, Biz Plus, Cinefan, Roportal, Cinefilia,  Comunicate de afaceri, Boio. 

 La Brăila, proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila, Casei de Cultură a Municipiului Brăila și a Consiliului Județean Brăila.