”Carte de vizită” a pictorilor români pe simezele Budapestei

”Carte de vizită” a pictorilor români pe simezele Budapestei

Expoziția „Maeștri ai picturii românești” – din Colecția de artă Lucian Pop, va fi prezentată pe 15 februarie pe simezele din Budapesta, în prezența proprietarului colecției, a Iuliei Mesea, critic și istoric de artă la Muzeul Național Brukenthal,  și a lui Tudor Octavian, publicist şi critic de artă.Pe parcursul serii va fi prezentat albumul bilingv intitulat „Lumină și culoare. Colecția de artă Lucian Pop / Light and Colour. The Lucian Pop Art Collection”, editat cu prilejul expoziției organizate la Budapesta.

Expoziția reunește o selecție de lucrări reprezentative din „Colecția de artă Lucian Pop” semnate de Andreescu, Petrașcu, Grigorescu, Luchian, Tonitza, Baba,  Bernea, Ilfoveanu şi alte nume mari ale picturii românești.

Complexitatea colecției, varietatea autorilor și genurilor și numărul semnificativ de lucrări de mare valoare pot constitui un profit estetic și spiritual pentru publicul vizitator din orice parte a lumii” , susţine Iulia Mesea – Colecția Lucian Pop – Carte de vizită a culturii și artei din România.