Acasă Cultura / Culte Cartea, ca punct de interferență

Cartea, ca punct de interferență

40 de bibliotecari, specialişti în bibliologie şi biblioteconomie din 17 raioane ale Rep. Moldova au fost formați, la București, în cadrul proiectului „Interferenţe culturale româneşti – Cartea în biblioteci”. Cursul de management al bibliotecilor susţinut de prof. univ. dr. Nicolae Ilinca a fost completat cu o serie de ateliere practice și vizite de studiu şi informare la cele mai importante biblioteci din Bucureşti: Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Biblioteca Central Universitară. De asemenea, au fost efectuate vizite şi la câteva muzee reprezentative din București.biblioteci_3

Proiectul, derulat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Rep. Moldova, are drept scop formarea continuă a bibliotecarilor din Rep. Moldova în acord cu standardele europene privind munca în bibliotecă, în contextul digitalizării accelerate care modifică zi de zi raporturile dintre cititor şi carte.

        La finalul vizitei de studiu, bibliotecarilor le-au fost înmânate diplome de participare la proiect din partea directorului general adjunct al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, dl. Nicolae Brânzea, fiind întâmpinaţi de mesajul transmis din partea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.