Cartea ”Un om ars de viu” prezentată la Accademia di Romania in...

Cartea ”Un om ars de viu” prezentată la Accademia di Romania in Roma

DISTRIBUIȚI

Cartea ”Un om ars de viu”, de Dario Fo (premiul Nobel pentru literatură, 1997) și Florina Cazacu, va fi prezentată oe 9 octombrie, de Ambasada României în Republica Italiană și Accademia di Romania la Roma.

Evenimentul va avea loc in Sala de Conferințe de la Accademia di Romania, de la orele 18.30. Cartea prezintă povestea tragică a lui Ion, emigrant român, inginer, ars de viu în 2000. Pentru omor a fost condamnat Cosimo Iannece, fostul său angajator, acum în libertate după zece ani de închisoare. Dario Fo împreună cu fiica victimei, Florina Cazacu, reconstruiesc această poveste.

Dario Fo este un scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, actor și regizor italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1997. E autorul a sute de texte de comedie scrise împreună cu soția sa, Franca Rame. Între februarie și martie 2015, pe canalul italian de televiziune Rai, a prezentat L’arte secondo Dario Fo (Arta în viziunea lui Dario Fo), un ciclu de zece lecții de la Michelangelo la Picasso. Este faimos atât pentru textele teatrale de satiră politică și socială, cât și pentru implicarea în viața politică. Fo, ca actor, regizor, scenograf, dramaturg, costumist, impresar al propriei companii teatrale (dar și ca pictor) este, cu siguranță, un om de teatru complet.

Florina Cazacu este născută în România în 1982. A venit în Italia în 2000, urmare a tragediei tatălui său, cu speranța de a obține dreptate și de a se întoarce imediat în țară. Dar nu a fost așa. Acum locuiește la Gallarate, în același oraș unde tatăl ei a fost omorât.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.