Cărţi de bucate în limba română pentru gospodinele care și-au demonstrat măiestria...

Cărţi de bucate în limba română pentru gospodinele care și-au demonstrat măiestria în bucătărie, la Roma

20 de românce stabilite în Italia şi-au demonstrat iscusința în cadrul competiţiei culinare „Româncuţa în bucătărie”. Cele mai pricepute gospodine au primit din partea Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni cărţi de bucate în limba română.

Premiile, alături de diplomele oferite de Asociaţia Socială – Culturală „Emigranţi Români” şi Centrul Cultural Bizantis Sfinţii Trei Ierarhi au fost înmânate câştigătoarelor de reprezentanţii Ambasadei României la Roma.

Italieni și români deopotrivă s-au bucurat de gustul preparatelor tradiționale românești.

Ilie Caraș, Elisabeta Turcu, Marius Petrişor, Dănuţ Creţ şi clarinetisul în vârstă de 9 ani, Costin Bercuţ au adus de acasă, din România, muzica populară românească.

Evenimentul a avut loc în data de 2 octombrie 2016 la Teatro din via Belgia, Flaminia- Roma și a avut un ecou pozitiv atât în presa românească din dispora, cât și în presa italiană.

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii și-au propus să contribuie la promovarea identității culturale, a valorilor și tradițiilor românești, dar în același timp și la întărirea coeziunii comunității românești din zonă. Acțiunea dedicată exclusiv tradițiilor și obiceiurilor culinare românești, a reprezentat o ocazie excepțională de a promova în rândul comunității italiene obiceiurile și tradițiile românești, se arata intr-un comunicat de presa al IEH.

Parteneri: Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Asociația Socială – Culturală Emigranți Români, Centrul Cultural Bizantis Sfinții Trei Ierarhi, Parohia Greco – Catolică San Valentino, Asociația Editorilor din România.