Casa Butoarcă, între CNMNR şi Comunitatea Românilor din Serbia

Casa Butoarcă, între CNMNR şi Comunitatea Românilor din Serbia

DISTRIBUIȚI

O delegație a Consiliului Național a Minorității Naționale Române (CNMNR) din Serbia, formată din Daniel Petrovici, Nicu Ciobanu și Marcel Drăgan, a fost prezentă, pe 22 octombrie, la Episcopia BOR din Vârșeț, cu intenția de a închiria Casa Memorială „Dr. Alexandru Butoarcă” pentru necesitățile CNMNR.

Astăzi s-a semnat act de promisiune de închiriere a jumătate din Casa Butoarcă către Consiliul Național pentru o chirie de 300 de euro pe lună. Actul a fost semnat din partea Episcopiei de către: PS Daniil, vicar Moise Ianăș, și prot. Gheorghe Ianăș iar din partea CNMNR de către Daniel Petrovici, Nicu Ciobanu și Marcel Drăgan. Se mai specifică dacă CRS nu va face rost de bani, casa va fi integral închiriată CNMNR”, precizează CRS.

CNMNR are reprezentanți și din partea CRS şi la nici o ședință nu s-a discutat despre o astfel de intenție de închiriere a Casei Memoriale „Dr. Alexandru Butoarcă”. CNMNR are deja spații închiriate la Vârșeț, la centrul sportiv și de afaceri „Milenium”, iar propunerea CRS ca sediul central al CNMNR să fie la Vârșeț, a fost refuzată categoric, anunţă comunitatea-romanilor.org

 La ultima Adunare Generală a CRS, PS Daniil a promis membrilor CRS că și pe mai departe, Casa Butoarcă va fi sediul CRS.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.