Câștigătorii unui concurs de desene organizat de Parlamentul Republicii Moldova își vor...

Câștigătorii unui concurs de desene organizat de Parlamentul Republicii Moldova își vor petrece vacanța la mare în România

12 copii, câștigători ai concursului de desene ”Europa prin ochii copiilor” organizat de Parlamentul Republicii Moldova cu ocazia Zilei Europei, își vor petrece vacanța de vară la mare în România. Ei fost desemnați prin intermediul paginii de Facebook a Parlamentului moldovean, în baza aprecierilor obținute. Cele 12 desene desemnate câștigătoare vor fi incluse într-un calendar al Parlamentului dedicat Zilei Europei, iar autorii lor vor merge la tabere de odihnă din România, grație sprijinului oferit de Guvernul român. Autorii desenelor sunt copii cu vârstele de 8-16 ani, din Chișinău și Edineț.

Câștigători concursului de desene au fost felicitați de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și de Marius Lazurcă, Ambasadorul României în Republica Moldova, care le-au înmânat diplome, în cadrul unei ceremonii.

Felicitări tuturor copiilor talentați, care merită să-și petreacă vacanța la mare, mai ales că talentul lor a fost apreciat de persoane care nici nu-i cunosc, doar au văzut desenele lor pe Facebook. Desenele copiilor vor fi incluse într-un calendar al Parlamentului pentru anul 2017 și vor ajunge în cât mai multe case. Să aveți parte de o vacanță frumoasă și să nu vă lăsați de artă!”, a fost mesajul lui Adrian Candu. El i-a îndemnat pe copii să participe și la alte evenimente organizate de Parlament.

Nu este o întâmplare că dedic aceste ultime momente în calitate de Ambasador al României la Chișinău copiilor talentați. Guvernul României, împreună cu Parlamentul Republicii Moldova, a reușit să răsplătească cele mai promițătoare talente în domeniul artelor plastice cu o vacanță în taberele de odihnă din România”, a spus Ambasadorul Marius Lazurca.

La concursul de desene ”Europa prin ochii copiilor” au participat 53 de desene, care au fost expuse în holul Parlamentului moldovean. Autorii lucrărilor sunt copii cu vârstele de 6-16 ani, de la centrele comunitare pentru copii din municipiul Chișinău, de la Casa Copilului ”Preafericitul Iosif”, precum și copii din diferite raioane ale țării, care au transmis desenele lor prin intermediul oficiilor teritoriale de informare a Parlamentului.