CCR: Legea privind votul prin corespondenţă este constituţională

CCR: Legea privind votul prin corespondenţă este constituţională

DISTRIBUIȚI

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri, cu unanimitate, că legea privind votul prin corespondenţă este constituţională.

CCR a respins obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de o serie de parlamentari faţă de Legea privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea şi completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, dar si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.

Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.

Proiectul votului prin corespondenţă a fost adoptat de Camera Deputaţilor la sfârşitul lunii octombrie şi va fi aplicat doar la alegerile parlamentare.

Reamintim că pe  5 noiembrie 2015, mai mulţi deputaţi şi senatori au depus la Curtea Constituţională o contestație la Legea privind votul prin corespondenţă, trimisă la promulgare Preşedintelui României, la 4 noiembrie 2015.

Contestatarii au  atras atenţia asupra faptului că formula votului prin corespondenta ridică mari probleme privind posibila fraudare, invocând în acest sens încălcarea Codului bunelor practici în materie electorală al Comisiei de la Veneția.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.