Cea mai longevivă tabără de pictură din România, a ajuns la a...

Cea mai longevivă tabără de pictură din România, a ajuns la a 34 ediție

Foto: ziuadevest.ro

Tabăra Internațională de Creație “Mraconia-Dubova, Ioan Mercea”, “Artă, tradiție, generații”, cea mai longevivă din România, își deschide porțile pentru a 34 oară, în perioada 22 -30 august, pe malul Dunării, în apropierea Cazanelor, și reunește mai mult de 25 de pictori, scriitori și muzicieni, din România și din alte țări.

Potrivit ziuadevest, tabăra a fost inițiată, în 1982, la Mraconia, de către pictorul Ioan Mercea,  președintele Asociației DUN’Art, care, în 2002, a mutat-o la Dubova. La ediția din acest an și-au anunțat participarea artiști vizuali, muzicieni, scriitori, atât din România, cât şi din alte ţări europene.

În seara de 26 august, în cadrul taberei va fi Jazz &Poetry Happening, care îi va aduce alături pe scriitorii Dan Mircea Cipariu , Radu Comănescu, Robert Şerban, și pe muzicienii Ionuț Dorobanțu, Victor Miclăuş şi Costin Roșu.

Aceste tabere organizate în fiecare an, aduc laolaltă și câte trei generații de creatori prin care se  întemeiază, astfel, o tradiție culturală. Vicepreședintele Asociației DUN’Art, profesor doctor Dana Miclăuș-Mercea, consideră că „dincolo de continuitate, valoarea întâlnirilor se datorează profesionalismului artiștilor care au participat de-a lungul timpului – nume de primă mână ale artei contemporane românești – susținerii debutului artistic, mobilității cultural în țară și străinătate, cât și frumuseții locurilor”.

Tabăra este organizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș și este sponsorizată de S.C. Baldor Insurance Broker SRL, Bune’s, Crama Oprișor, One Source, PMA Invest.