Cei 13 români care lucrau în Dubai au fost repatriaţi

Cei 13 români care lucrau în Dubai au fost repatriaţi

muncitori_romani

Cei 13 muncitori români care lucrau în domeniul construcţiilor pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite au fost repatriaţi ieri, cu sprijinul Consulatul General al României la Dubai.

Muncitorii se aflau în Dubai din septembrie 2013, fără a fi semnat în prealabil contracte de muncă cu angajatorul de pe plan local şi s-au declarat nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de cazare oferite, solicitând să fie repatriaţi.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, Ministerul Afacerilor Externe a iniţiat recent, în colaborare cu Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, o campanie publică destinată avertizării cetăţenilor români, care doresc să muncească în străinătate, asupra pericolului exploatării prin muncă forţată. Proiectul îşi propune să vină în sprijinul persoanelor, prin prezentarea unor informaţii minime pe care acestea trebuie să le cunoască înainte de deplasarea într-o altă ţară, în scopul contractării unei activităţi lucrative.

MAE a recomandat  cetăţenilor români să se informeze în prealabil cu privire la  dispoziţiile legale aplicabile pe plan local şi atrage atenţia asupra riscurilor aferente  în cazul în care aceştia acceptă promisiuni verbale sau condiţii defavorabile de muncă impuse de către angajatori.