Cei mai buni studenţi din Rep. Moldova au fost premiaţi

Cei mai buni studenţi din Rep. Moldova au fost premiaţi

Cei mai buni 33 de studenţi moldoveni care învaţă peste hotarele ţării au fost premiaţi la Gala Studenţilor originari din Republica Moldova, precizează www.promptmedia.ro.

 Tinerii au concurat în 11 categorii, iar cei mai buni au fost selectaţi dintr-un număr de 200 de dosare. Tinerii au depus candidaturile in octombrie 2013, iar juriul a selectat din 205 dosare venite din 21 de ţări ale lumii 33 de fruntaşi. Ei s-au întrecut în 11 categorii împărţite pe patru regiuni: Europa Centrală şi de Est, Europa de Vest, SUA şi Canada şi Restul lumii. La rândul ei, fiecare regiune avea premianţii ei în ciclul de licenţă, masterat şi doctorat. Au fost premiaţi studenţii si de la Arte.

 În cadrul Galei au fost decernate 11 premii întâi, 21 de menţiuni, premiul “Simpatia echipei de organizare” şi premiul special al premierului Iurie Leancă, sub patronajul căruia s-a desfăşurat evenimentul. Este pentru prima dată când vă aducem liderii societăţii noastre de viitor. Ei vor schimba vieţile spre bine Viorel Roşcovan, profesor şi jurat al concursului Astfel, la categoria “Europa centrală şi de Est” premiul pentru licenţă l-a luat Daria Copîl, studentă la Universitatea de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova, la masterat a învins Alexei Zubarev care-şi face studiile la Universitatea din Bucureşti, iar la doctorat – Ileana Pârţachi, care face cercetări în domeniul economic la Praga.

La categoria “Europa de Vest” la licenţă a învins Cristian Cerneanu, student la Şcoala de Management din Rotterdam, la masterat cu premiu s-a ales Amir Fakeeh, cu origini arabe, student la Cambridge, iar la doctorat – Corina Cojocaru. Cei mai buni studenţi moldoveni din SUA şi Canada au fost decernaţi Eugen Ghileţchi, care-şi face s tudiile de licenţă la University Belmont din Nashville, Mihai Ciorbă, master la Universitatea din Montreal şi Victor Buza, doctorand la Harvard.