Cei mai buni studenți moldoveni din străinătate premiaţi la Chişinău

Cei mai buni studenți moldoveni din străinătate premiaţi la Chişinău

DISTRIBUIȚI

Cei mai buni studenți moldoveni din străinătate au fost premiați la Gala Studenților Originari din Rep. Moldova, ediția a II-a, care a avut loc pe 27 decembrie, la Chișinău.

Peste 300 de invitați, studenți și familiile lor, reprezentanți ai conducerii țării, ai organizațiilor internaționale, sectorului privat, mediului academic, societății civile au participat la eveniment.

Câștigătorii au fost desemnați în urma concursului de dosare ”Excelență Academică pentru Moldova”, organizat în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2014, la care au participat studenții moldoveni (la ciclurile universitare Licență, Masterat și Doctorat) care își fac studiile în anul academic 2014/2015 la universitățile din străinătate, inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2014.

În total, au fost decernate zece trofee pentru locurile întâi, 18 pentru mențiuni la categoriile ”Europa Centrală și de Est”, ”Europa de Vest”, ”SUA și Canada”, ”Alte continente”, ”Arte”, anunţă Moldova.org

De asemenea, a fost acordat premiul special al Prim-ministrului Republicii Moldova”, premiul special al Centrului pentru Migrație Internațională și Dezvoltare și premii pentru proiectele realizate în țară de către laureații ediției I a Galei Studenților Originari din Rep. Moldova (tabăra de informatică pentru copii TINCO și proiectul internațional de mentorat MentorMe).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.