Cele mai bune producții de film românesc din 2016 la Murcia

Cele mai bune producții de film românesc din 2016 la Murcia

În acest an, festivalul Zilele Filmului Românesc, care s-a desfășurat la Madrid, în perioada 3 noiembrie – 7 decembrie 2016, va fi itinerat în 5 orașe din Spania: Barcelona, Valencia, Granada, Cordoba și Murcia, până în 29 iunie.

În Murcia, ultima etapă a acestui festival itinerant, filmele românești vor fi prezentate cu sprijinul Filmotecii Regionale Francisco Rabal din Murcia, iar festivalul va debuta în data de 2 iunie cu filmul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, Premiul FIPRESCI în secțiunea Un certain regard la Festivalul de la Cannes din 2016.

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Pelicula a primit, în 2016, premiul FIPRESCI al Secțiunii „Un Certain Regard” al Festivalului de la Cannes și premiul pentru cel mai bun actor pentru Gheorghe Visu la Festivalul Internațional de la Sarajevo, ediția 2016.