Acasă România Cercetași din 10 țări s-au întâlnit pe Valea Hârtibaciului

Cercetași din 10 țări s-au întâlnit pe Valea Hârtibaciului

Peste 4.000 de cercetași se reunesc în această vară în evenimente organizate la nivel național și local. Startul a fost dat de Campul Național de Temerari, desfășurat la Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann, între 18 și 24 iulie, sub deviza ”Ghidându-ne după roza vânturilor, ne vom scrie istoria”, scrie Romaniapozitiva.ro.
Peste 200 de cercetași din 10 țări (România, Olanda, Germania, Franța, Islanda, S.U.A, Portugalia, Costa Rica, Argentina și Italia) au beneficiat de activități pedagogice cercetășești, conștientizând rolul lor în comunitate și impactul acțiunilor lor asupra viitoarelor generații. Programele educaționale propuse au încurajat cercetașii temerari (tineri cu vârsta între 11-14 ani) să preia inițiativa, scriindu-și propria poveste și să devină responsabili pentru ei și pentru cei din jurul lor.

Sunt recunoscătoare să văd copiii răspunzând cu bucurie și entuziasm provocărilor pregătite în camp, încercând lucruri noi și descoperindu-și noi abilități. Cercetășia românească păstrează spiritul autentic al mișcării scout, cercetașii români fiind gata oricând pentru a se adapta celor mai diverse activități și provocări” – Tatiana Cuadra, coordonator Campul Național de Temerari, voluntar al Centrului Scout din Costa Rica.
Pe parcursul campului, voluntarii adulți au pregătit diferite activități pentru dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor pe domeniile explorare, leadership, solidaritate și diversitate. Temerarii au avut oportunitatea de a explora diferite sate din Valea Hârtibaciului, descoperind tradiții și oameni și dezvoltând activități sociale în comunitatea din comuna Nocrich. Ceea ce i-a fascinat cel mai mult pe cercetași a fost experiența inedită de a-și construi propria vatră și de a găti zilnic pentru ei si cei din jurul lor.

Campul Național de Temerari a fost posibil datorită sponsorilor și partenerilor Boromir, Best Drinks Sibiu, Sitemani, Decathlon Sibiu, Primăria Nocrich și Școala Gimnazială Nocrich.

Cercetășia oferă un context extraordinar de învățare autonomă, prin acțiune și interacțiune, pregătind tinerii pentru a deveni membri responsabili ai comunității din care fac parte.

Sub deviza din acest an ”cercetășia se trăiește în camp”, aventura continuă la Crasna, jud. Covasna unde peste 300 de lupișori sărbătoresc 100 de ani de la introducerea pentru prima dată a unei propuneri pedagocice cercetășești adresate copiilor de 7 – 11 ani. Implementată atât la nivel național, cât și la nivel internațional, aceasta îi ajută pe copii să descopere lumea din jur și pe ei înșisi cu ajutorul personajelor din Cartea Junglei. Aventura din această vară este posibilă grație parteneriatului durabil și de încredere cu Kaufland România, partener principal al Organizației Naționale “Cercetașii României”.