Cercetașii români la Jamboreea Mondială din Japonia

Cercetașii români la Jamboreea Mondială din Japonia

23 de cercetași români au trăit o experiență unică la cea de a 23-a Jamboree Mondială, derulată în Kirara-Hama, Japonia, în perioada 28 iulie – 8 august, când s-au reunit cercetași din toată lumea.

Jamboreea din Japonia a reunit peste 32000 de participanți din 150 țări de pe 6 continente. Contingentul României este format din 23 de tineri și adulți (12 exploratori, 3 lideri si 8 membri ai Echipei Internaționale de Organizare) ai Organizației Naționale “Cercetașii României”, membri în diferite filiale din Tulcea, Valea Lupului, Panaitescu, Târgu-Mureș, Muncitorul Piatra Neamț, București și Cluj-Napoca.

Doi tineri români, Elena Topala și Călin Gabor au fost reprezentanții oficiali ai țării noastre la ceremoniile memoriale pentru pace din Nagasaki, respectiv Hiroshima care au avut loc pe data de 5 august.

În spiritul unității și solidarității mutuale, tema principală a evenimentului, activitățile din cadrul Jamboreei sunt dezvoltate în baza următoarelor principii: unitate, armonie, cooperare, prietenie și pace între oameni.

Programul celor 14 zile de activitate este distribuit pe module de învățare și socializare dintre care amintim: explorarea naturii, activități de apă, pace, dezvoltare globală, știință, interculturalitate, servicii în sprijinul comunității.

Standul României din zona deschisă vizitatorilor, prin care trec zilnic sute de persoane din întreaga lume curioase să descopere cultura româneasca, a găzduit expoziția fotografică a lui Sorin Onișor, care a optat să această acțiune și să fie alături de noi la acest eveniment cercetășesc de nivel mondial.