Cererea de vaccin gripal a crescut foarte mult în acest an comparativ...

Cererea de vaccin gripal a crescut foarte mult în acest an comparativ cu 2019

Cererea de vaccin gripal a crescut foarte mult în acest an față de cel trecut, ceea ce a condus la o majorare cu aproximativ 50% a numărului de doze comercializate atât prin Programul Național de Sănătate, cât și pe piața liberă, anunță Consiliul Concurenței.

Astfel, în perioada august – octombrie 2020 s-au comercializat aproximativ 1,1 milioane doze de vaccin gripal, din care 75% au fost distribuite prin Programul Național de Sănătate, diferența fiind vândută pe piața liberă, prin farmacii. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut, s-au vândut 736.560 doze de vaccinuri gripale, procentul distribuit prin Programul Național de Sănătate fiind tot de 75%.

Prețurile vaccinurilor gripale comercializate prin farmacii s-au menținut la același nivel față de anul trecut. Astfel, prețurile maxime reglementate (conform CANAMED1) sunt între 51 și 60 de lei pentru o doză de vaccin gripal inactivat și 130 de lei pentru un pulverizator sau 1.060 de lei pentru 10 aplicatoare de vaccin gripal viu atenuat.