Acasă Stiri Cererea pentru gaze naturale a industriei europene începe să scadă din cauza...

Cererea pentru gaze naturale a industriei europene începe să scadă din cauza prețurilor exagerate

Preţurile europene de referinţă la gaze naturale s-au majorat cu peste 300% din ianuarie și până în prezent, din cauza nivelului redus al stocurilor.

Sectorul industrial european a început, însă, să reducă cererea pentru gaze naturale, după ce preţurile record au făcut combustibilul prohibitiv pentru mulţi consumatori, transmite Bloomberg.

Consumul mediu în octombrie este cu 12% sub nivelul de dinaintea pandemiei, conform datelor firmei de consultanţă Engie EnergyScan. Deja consumul de gaz a început să scadă din septembrie, fiind cu 5% mai scăzut faţă de nivelul din 2019.

„Începem să vedem tendinţa de distrugere a cererii în sectorul industrial european. Germania, Olanda şi Marea Britanie înregistrează cele mai semnificative scăderi până acum, dar trebuie să aşteptăm câteva săptămâni să vedem dacă tendinţa este confirmată, mai ales că cererea de gaze pentru încălzire va creşte”, susţine Julien Hoarau, şef la Engie EnergyScan.

Unele companii mari consumatoare de energie au închis temporar operaţiunile deoarece a devenit prea scumpă derularea operaţiunilor. Criza i-a adus la faliment pe unii furnizori de energie şi afectează semnificativ buzunarele consumatorilor din Europa, anunță Agerpres.

Articolul precedentAtenţionare de călătorie MAE: Bulgaria – coduri portocaliu şi galben de precipitaţii abundente
Articolul următor2021, an de revenire pentru agricultura românească