Cetăţean ucrainean reţinut de poliţiştii de frontieră după ce a traversat Dunărea...

Cetăţean ucrainean reţinut de poliţiştii de frontieră după ce a traversat Dunărea înot

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat un cetăţean ucrainean care a trecut ilegal frontiera de stat, din Ucraina în România, traversând Dunărea înot, pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen. În cursul zilei de ieri, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia a identificat, in apropierea braţului Chilia al Dunării, un bărbat care se deplasa spre localitatea Chilia si care nu isi justifica prezenta în zonă.

Deoarece persoana nu avea documente de identitate, avea îmbrăcămintea udă si vorbea doar limbă rusă, persoana a fost condusă la sediul unităţii în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, s-a stabilit faptul că persoana în cauză a traversat înot fluviul Dunarea, de pe malul ucrainean pe cel românesc, cu ajutorul unor camere pentru anvelope auto . Ajuns la mal, bărbatul s-a deplasat către localitatea Chilia, moment in care a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră. Din declaraţiile celui în cauză a reieşit faptul că este cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani şi a trecut ilegal frontiera deoarece dorea sa ajungă într-un stat din Spatiul Schengen, să muncească.