Chișinău, capitala culturii scrise românești, cu ocazia Zilei Limbii Române

Chișinău, capitala culturii scrise românești, cu ocazia Zilei Limbii Române

Peste 50.000 de volume ale editorilor din România au trecut  Prutul pentru cea de-a doua ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017. În plus, alte câteva zeci de mii de cărți de la editurile din partea stângă a Prutului au fost oferite iubitorilor de carte românească. În perioada 30 august – 3 septembrie, publicul basarabean a avut ocazia să cumpere cele mai noi apariții editoriale la prețuri promoționale.Deschiderea a avut loc în data de 30 august în prezența a numeroase personalități din domeniul culturii, dar și oficialități din România și Republica Moldova.

“Întotdeauna, de-a lungul istoriei, cartea a fost învingătoare pentru că ea conține un mesaj și un limbaj care nu fac altceva decât să se adreseze sufletului” a Nicolae Brînzea, directorul general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni la deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău.

De asemenea, în cuvântul său, Nicolae Brînzea a mulțumit  Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministrerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova pentru implicare în realizarea evenimentului, Institutului Cultural Român, celor două Asociații ale Editorilor de pe ambele maluri ale Prutului, care au înțeles importanța creării unui spațiu comun pentru carte și companiei Transgaz pentru sprijinul financiar oferit în acest proiect.

Cea de-a doua ediție a Târgului de carte Bookfest Chișinău s-a bucurat de o prezența numeroasă, fiind o mărturie a ataşamentului pentru cartea românească a tinerilor din Republica Moldova.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017 a fost organizat în parteneriat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni,  Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Asociația Editorilor din România.