Christian Rutanu Wagner, fondatorul ansamblului “Misteria Carpatica”, s-a stins din viaţă

Christian Rutanu Wagner, fondatorul ansamblului “Misteria Carpatica”, s-a stins din viaţă

Renumitul instrumentist, compozitor  şi fondator al ansamblului “Misteria Carpatica”, Christian Rutanu Wagner,  s-a stins din viaţă în noaptea de 13 spre 14 februarie 2017, la scurt timp după ce se întorsese dintr-o călătorie în Franţa şi Elveţia, anunță Boian Barbucici, președintele Inițiativei Românilor din Serbia (IRS).

”Este o mare tragedie, am pierdut un mare român, un mare talent, un mare luptător. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe acets mare român!”, a mai spus președintele IRS.

Christian Rutanu Wagner  s-a născut la Maidanpec, în Timocul românesc al Serbiei, dintr-un tată aromân din Kumanovo-Macedonia şi o mamă româncă timoceană, cu un bunic austriac, al cărui nume l-a preluat, în 25 decembrie 1979.

Ansamblul pentru muzica românească modernă „Misteria Carpatica” s-a născut în 2004, după întoarcerea sa din Finlanda, unde a concertat. Acesta a presimţit primejdia  în  care se afla folclorul românesc, pe planul asimilării culturale puse la punct de autorităţile sârbeşti devenise tot mai accentuat în Valea Timocului, unde se afă o importantă comunitate istorică de români.