Ciclul de filme dedicat lui Corneliu Porumboiu la Madrid

Ciclul de filme dedicat lui Corneliu Porumboiu la Madrid

DISTRIBUIȚI

Regizorul Corneliu Porumboiu este invitat anul acesta în secțiunea Premio Mirada Internacional a Festivalului de Film de la Madrid – Platforma Noilor Realizatori, ce se desfășoară în perioada 16-25 octombrie.

Cu această ocazie, în perioada 19-23 octombrie, Platforma Noilor Realizatori și ICR Madrid organizează o retrospectivă cu șase dintre creațiile regizorului, de la scurtmetrajele din timpul facultății la cel mai recent lungmetraj.

Ciclul de filme dedicat lui Corneliu Porumboiu va fi inaugurat luni, 19 octombrie, cu proiecția filmului Comoara, premiat anul acesta la Festivalul Internațional de la Cannes cu Premiul Un Certain Talent și cu Premiul pentru cel mai bun film românesc la Festivalul Internațional de Film Transilvania. După proiecție, publicul va putea asista la o sesiune de întrebări și răspunsuri la care vor participa regizorul și Javier Tolentino, realizator al emisiunii „El Séptimo vicío” la canalul public Radio 3.

Corneliu Porumboiu va avea o întâlnire, pe 20 octombrie, cu presa acreditată la sediul Institutului Cultural Român din Madrid.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai Noului Val al filmului românesc, fiind recompensat cu numeroase premii la festivaluri internaționale, dintre care le amintim pe cele de la Festivalul Internațional de Film de la Cannes: Premiul Cinefondation pentru scurtmetrajul Călătorie la oraș (2004), Premiul Caméra d’Or, pentru pelicula A fost sau n-a fost? (2006), Premiile FIPRESCI și Un Certain Regard pentru filmul Polițist, adjectiv (2009) și Premiul Un Certain Talent pentru Comoara (2015).

Retrospectiva este realizată de Festivalul Internațional de Film-Platfoma Noilor Realizatori în colaborare cu Institutulul Cultural Român, Academia de Cine și Cineteca din Madrid, cu sprijinul Acción Cultural Española (AC/E), Universitatății Nationale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragialeˮ și al Centrului Național al Cinematografiei din România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.