Circuitul românesc de tenis pentru amatori domină plaja de la Albena

Circuitul românesc de tenis pentru amatori domină plaja de la Albena

Albena este în această lună locul de întâlnire al jucătorilor amatori dai sportului alb, iar pentru aproape o săptămână tenisul domină pur și simplu litoralul bulgăresc! În perioada 14-17 iulie 2016, Albena Open – Platinum Tenis Partener, unul dintre evenimentele de vară cele mai așteptate din circuitul românesc pentru amatori, s-a desfășurat la vecinii noștri de la Marea Neagră, pe terenurile Tennis Park Kaliopa, informează Romaniapozitiva.ro.

Platinumul din Albena readuce în prim-plan meciurile internaționale de tenis și totodată reprezintă o ocazie excelentă pentru particiapanti de a se bucura de relaxare și plajă. De invitație s-au bucurat 110 persoane, însoţite de familii şi prieteni, din 20 de localități din România, inclusiv Satu Mare, Orăștie sau Iași, precum și din 4 orașe bulgărești, respectiv din Ruse, Albena, Dobrich și Varna. Totodată, pe liste s-au regăsit și jucători din Rusia și din Statele Unite ale Americii, aflați în vacanță la Albena, care au profitat de această ocazie pentru a-și arăta îndemânarea pe terenul de tenis.

S-a jucat de la nivelul 4, începători, până la 8 și au avut loc 5 probe de simplu și două de dublu, iar formatul de grupe a dus totalul meciurilor la 150, astfel că au fost patru zile pline de tenis. La nivelul 8 a avut loc o finală de senzație, întinsă pe 900 de kilometri, în care Dani Micu, din Satu Mare, și-a luat revanșa în fața lui Yuri Doichev, din Dobrich, pentru înfrângerea din grupe și a câștigat întâlnirea cu 6/4 6/1. Mai multe detalii despre rezultate se pot găsi pe pagina oficială www.tenispartener.ro, iar pentru acces direct click aici.

În weekendul următor e rândul puștilor să cucerească terenurile de tenis de pe malul bulgăresc al Mării Negre. Între 22 și 24 iulie 2016 se desfășoară Super10 Cup Albena – International Kids Tournament, care se va disputa pe formatul deja cunoscut al turneelor Super10 din Circuitul Tenis10 – www.tenis10.ro, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

Peste 25 de copii vor fi prezenți pe terenurile Tennis Park Kaliopa urmând să aibă loc probe de simplu și dublu, iar pentru cei care nu se califică în semifinale va exista si proba de Consolări. Băieții și fetele de la nivelul Verde, 9-10 ani, vor juca separat și vor fi împărțiți în grupe, iar sistemul de scor va fi cu seturi. Cei mai ambițioși puști care vor ocupa podiumurile, atât la fete cât și la băieți, vor fi răsplătiţi cu premii ce constau în diferite materiale sportive. Duminică se vor desfășura meciurile jucătorilor de la nivelul Portocaliu, după regulile standard din Tenis10. Pentru copii acest eveniment internațional de tenis reprezintă o oportunitate deosebită în care pot învăța lucruri noi și în care vor întâlni jucători de aceeași vârstă din Bulgaria, Rusia și chiar din Anglia.

Detalii complete despre calendarele Tenis Partener și Tenis10, coordonate de MPG, găsiți pe paginile www.tenispartener.ro și www.tenis10.ro. Următorul turneu de marcă este Cupa Head – Doubles Challenge programată în 4-7 august 2016, la Mamaia, iar dacă sunteți pasionați de sportul alb aveți șansa de a vă înscrie în eveniment până luni, 1 august, cel târziu.