Acasă Politic Ciucă: ”Sperăm ca de joi să ne apucăm serios de treabă”

Ciucă: ”Sperăm ca de joi să ne apucăm serios de treabă”

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat luni, 22 noiembrie 2021, pentru a doua oară, pe Nicolae Ciuca, pentru a forma un nou guvern, după demiterea Cabinetului Cîțu prin moțiune de cenzură.

Iohannis a constatat că de data aceasta a fost formată o nouă majoritate, solidă, în Parlament, care să susțină noul guvern.

”Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări și am avut o discuție foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere”.

Prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă: ”Am lucrat cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament. astfe încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării și soluții pentru efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile nesare pentru implementarea PNRR. E cât se poate de evident că e prima dată când în programul de guveranare avem investiții solide și măsuri sociale pentru toate problemele create de situația de criză în care ne aflăm. Sperăm ca de joi să ne apucăm serios de treabă”. Foto: Captură ecran Digi 24

 

 

Articolul precedentParada militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României, în format restrâns
Articolul următor30 de ani de relații diplomatice bilaterale dintre România și Republica Moldova