Claudiu Cobilanschi participă la expoziția internațională „Kozmikomiks” – Bratislava

Claudiu Cobilanschi participă la expoziția internațională „Kozmikomiks” – Bratislava

În perioada 9 iunie-15 iulie 2017, la galeria tranzit.sk din Bratislava, Slovacia, se desfăşoară expoziţia internaţională „Kozmikomiks”, eveniment la care va participa şi artistul român Claudiu Cobilanschi, cu sprijinul  Institutului Cultural Român de la Praga.

Expoziția „Kozmikomiks” are în vedere noi mituri create din știință, titlul provenind de la faimoasele povestiri cosmicomice ale lui Italo Calvino scrise între anii 1963-1968. În cadrul expoziției, artiști de generații diferite (maeștrii neoavangardiști, generația de mijloc și tinerii artiști) abordează subiectul din punct de vedere individual, pornind de la propriul lor „loc” în Cosmos. Programul expoziției include tururi curatoriale ghidate și conferințe susținute de către diverși profesioniști (astronomi, poeți, artiști și psihiatri) care se concentrează pe schimbul interdisciplinar de idei, având arta contemporană ca și platformă comună. Expoziția va cuprinde lucrări realizate de artişti din România, Cehia, Slovacia şi Statele Unite ale Americii.

Claudiu Cobilanschi trăieşte, la nivel profesional, la hotarul dintre artă și media. Ca jurnalist, se folosește de multiple medii pentru a dezvolta și dezbate subiecte socio-politice, apoi ca artist face apel la analiza și estetica internă a influenței acestora. În lucrările sale, abordează probleme ale gândirii stereotipice, fizicalitate şi forecasting, mass-media și ego-casting, folosindu-se de fotografie și performance, super cinema, înregistrări audio binaurale şi filme interactive.

În cadrul expoziției „Kozmikomiks” de la Bratislava, Claudiu Cobilanschi va prezenta instalația video intitulată „Hello Worlds” și o serie de fotografii, printuri pe gelatină cu particule de argint.