Club de lectură în limba ucraineană la Suceava

Club de lectură în limba ucraineană la Suceava

DISTRIBUIȚI

Biblioteca Bucovinei ”I.G Sbiera” din Suceava a iniţiat un Club de lectură în limba ucraineană, iar activităţile se vor desfăşura o dată pe săptămână, începând din data de 14 aprilie, a informat, luni, directorul instituţiei de cultură, Gabriel Cărăbuş.

”Având în vedere faptul că în contextul actual, generat de valul de refugiaţi ucraineni care se află pe raza municipiului/judeţului nostru din cauza conflictului din ţara vecină, autorităţile şi instituţiile româneşti depun eforturi concertate pentru a asigura asistenţa necesară în acest sens, inclusiv pentru integrarea copiilor în mediul social şi educaţional din ţara noastră, Biblioteca Bucovinei ‘I.G. Sbiera’ Suceava, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, a iniţiat şi va desfăşura în perioada următoare un Club de lectură în limba ucraineană”, a spus Gabriel Cărăbuş.

El a precizat că activităţile organizate se vor desfăşura în fiecare joi, de la ora 15,00, la Sala de Artă „Elena Greculesi” situată la etajul I al corpului A din cadrul sediului central al Bibliotecii (Suceava, str. Mitropoliei nr. 4).

Totodată, el a spus că, în funcţie de posibilităţi, acest club se va putea desfăşura în perioada săptămânilor ce urmează şi în diverse biblioteci din localităţi în care există un număr mai mare de elevi refugiaţi din Ucraina doritori să participe la astfel de activităţi. Sursa: Agerpres

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.