Colectă publică în Belgia, pentru românii din Kazahstan

Colectă publică în Belgia, pentru românii din Kazahstan

Foto: ROMBEL

ROMBEL a lansat o colectă publică, menită a-i ajuta pe românii din Kazakhstan să  îşi păstreze şi să promoveze tradiţiile româneşti. Mai precis,  ansamblu folcloric “DORULE” are nevoie în acest moment de un set nou, format din 12 costume populare româneşti, iar costul unui costum complet se ridică în jurul sumei de 500 euro.

Dragi români din Belgia şi de oriunde….Undeva, departe, «la capătul lumii» în Kazahstan trăiesc, oficial, 21.000 de români. Neoficial sunt 40.000 urmaşi ai foştilor prizonieri de război români. Dacii noştri din Kazakhstan au format ansamblul folcloric «DORULE», reuşind în acest fel să pastreze şi să promoveze tradiţiile româneşti. Ansamblul lor are nevoie în acest moment de un set nou, 12 costume populare româneşti, iar costul unui costum complet este în jur de 500 Euro. Facem un apel către comunitatea românească din Belgia pentru a îi sprijini pe fraţii noştri din Kazahstan!”, este apelul de ajutorare al ROMBEL.

Donațiile pot fi facute în contul: ROMBEL – Communauté roumaine en Belgique asbl, Rue Colonel Bourg 127/129, Boîte 15 1140 Evere, ING BANK Belgium, Swift BBRUBEBB, Cont: BE94 3631 3450 7314, cu mențiunea: Sustinere DACII din KAZAKHSTAN, se mai precizează în anunț.

ROMBEL – Români în Belgia, reprezintă cea mai mare comunitate virtuală a românilor din Belgia, având drept scop informarea și liberul schimb de informații dintre aceștia. Creat în 2002 și numărând peste 10000 de membri (2015), ROMBEL folosește internetul ca mod de comunicare între românii din diaspora.

În decursul celor 13 ani de existență, ROMBEL a evoluat de la un grup de discuții către un portal de comunicare și informare interactivă și ca reprezentant ‘de facto’ al comunitatii virtuale a românilor din Belgia. Prin membri sai, ROMBEL s-a implicat în mai multe actiuni caritabile, ajutând mai multi copii din România sa ajunga în Belgia la operatii medicale complexe, a ajutat la strângerea de ajutoare pentru victimele inundatiilor din România (2006) si a fondat primul Turneu de fotbal al Românilor din Diaspora (2006).