Colindători din România la Catedrala Episcopală din Giula

Colindători din România la Catedrala Episcopală din Giula

Colindători din România, membri ai Ansamblului Cultural-Artistic Făgețeana, au fost primiţi, zilele trecute, la Catedrala Episcopală din Giula.După ce au interpretat mai multe colinde românești în Catedrala Episcopală din Giula, Preasfințitul Părinte Siluan le-a urat bun venit în mijlocul comunității românești din Ungaria, le-a mulțumit pentru această vizită de suflet și i-a felicitat pentru portul popular și dăruirea cu care duc mai departe aceste frumoase tradiții populare românești, care fac cinste neamului românesc, reprezintă câteva dintre valorile cele mai de seama ale acestuia și dau un semn sigur de nădejde pentru viitor. Ierarhul le-a oferit colindătorilor pachete cu dulciuri și i-a poftit și la o agapă frățească românească.

Grupul de colindători din acest an, care l-au însoțit pe Ioan Oltean, a fost format din tineri feciori, dubași și instrumentiști din Săvârșin, dar și artiști consacrați și interpreți de muzică populară din alte părți. Colindătorii au fost însoțiți și de Tiberiu Iuhas, Președintele AȚRU și Mihai Cerhati, Președintele Autoguvernării Românești Locale din Giula.

Colindele au mai răsunat în aceeași zi și la Liceul Românesc și Consulatul General al României din Giula, iar după amiază au mers cu colinda și la Primăriile și Casele de Cultură din Aletea (Elek) și Chitighaz, anunţă basilica.ro.

De asemenea, un grup de colindători din Tomești, din părțile Făgetului, au colindat în aceste zile la românii din părțile Bihorului Unguresc (Hajdu Bihar), iar în 12 decembrie au susținut un concert de colinde și la Consiliul Județean din Bihorul Unguresc (Hajdu Bihar), care are sediul în localitatea Debrecen.