Acasă Alte comunitati Colinde de Crăciun în noua biserică românească din Jönköping

Colinde de Crăciun în noua biserică românească din Jönköping

Românii din oraşul suedez Jönköping au participat în număr mare la  slujba săvârşită, pe 28 decembrie,  de Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Copiii din comunitate au colindat alături de părinţii lor, iar ierarhul le-a oferit daruri, îndemnându-i ca prin colindă să înveţe să fie plini de bunătate asemenea Pruncului Iisus, Izvorul bunătăţii, după cum informează Basilica.ro

Episcopul românilor din ţările scandinave i-a îndemnat pe preotul paroh Ovidiu-Teodor Băncilă şi pe credincioşii români din zonă să mulțumească pentru visul devenit realitate de a avea la Jönköping propria biserică, în care românii să-şi poată trăi şi cultiva firesc, constant şi fără nicio oprelişte credinţa.

Cu ajutorul preotului şi enoriaşilor parohiei din Jönköping, precum şi cu ajutorul obţinut din colectele pe care le-a organizat ierarhul locului în unele parohii din Episcopia Europei de Nord, în luna februarie a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare,  iar la 1 martie 2014 biserica luterană a intrat în posesia parohiei româneşti din Jönköping.

Biserica de zid, situată într-o zonă deosebită a oraşului Jönköping, pe malul lacului Vättern (al doilea ca mărime din Suedia), a aparţinut unei case de copii orfani, foarte bolnavi, de la începutul secolului XX. Mulţi dintre aceştia au decedat, fiind înmormântaţi în cimitirul din jurul bisericii.

Articolul precedent„Add to Address Book“
Articolul următorMAE: Codul galben menţinut şi pentru 29 decembrie în Ungaria