Comisarul european Corina Crețu către președintele Parlamentului Moldovei: Pentru a beneficia de...

Comisarul european Corina Crețu către președintele Parlamentului Moldovei: Pentru a beneficia de oportunitățile oferite de Acordul de Asociere este nevoie de ”instituții puternice și stabile”

Comisarul european pentru politica regională Corina Crețu a avut luni, 16 noiembrie, o întâlnire la Bruxelles cu Adrian Candu, președintele Parlamentului Rep. Moldova.În cadrul discuțiilor, oficialul european a oferit asigurări privind susținerea politică și practică din partea Comisiei Europene pentru Republica Moldova, precum și încurajări ca aceasta să își continue cu consecvență parcursul european.

Totodată, comisarul european a subliniat necesitatea formării cât mai rapide a unui guvern stabil în Rep. Moldova, guvern coagulat în jurul unei formule pro-europene solide și care să se angajeze în mod real în implementarea agendei de reforme asumate de Chișinău prin semnarea Acordului de Asociere, notează PROMPT MEDIA

Doar existența unor instituții puternice și stabile va permite Republicii Moldova să beneficieze de oportunitățile de dezvoltare oferite de Acordul de Asociere”, consideră oficialul european.

În întâlnirea de la Bruxelles cu președintele Parlamentului Rep. Moldova, comisarul european a reiterat că încurajează autoritățile naționale să utilizeze cât mai mult posibil instrumentele de cooperare teritorială: “Aceste instrumente, aflate în grija și responsabilitatea mea și gestionate de DG REGIO, reprezintă pentru Rep. Moldova o cale importantă de a câștiga experiență directă și practică de cooperare cu regiunile din interiorul UE, dar și experiență nemijlocită de implementare a politicii regionale”.

Corina Crețu a mai subliniat cu aceeași ocazie importanța oportunităților oferite Moldovei de Strategia UE pentru Regiunea Dunării. Acestea vizează mai multe domenii, cum ar fi îmbunătățirea legăturilor de transport, energie, mediu – inclusiv gestionarea apelor, precum și dezvoltarea economică și socială.

La finalul întâlnirii, Corina Crețu l-a asigurat pe Andrian Candu că, în calitate de comisar european pentru Politica Regională, acordă o atenție deosebită relației cu parlamentele naționale, aspect care va continua să reprezinte o prioritate în agenda sa.