Comisia Comuna pentru Integrare Europeana Romania – Republica Moldova isi reia activitatea...

Comisia Comuna pentru Integrare Europeana Romania – Republica Moldova isi reia activitatea dupa 2 ani

DISTRIBUIȚI

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova are loc la Chișinău, miercuri, 22 iunie 2016, după o pauză de doi ani.Pe agendă sunt incluse subiecte referitoare la nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și a Zonei de Comerț Liber Aprofundat și Comprehensiv, precum și proiectele concrete de cooperare în plan parlamentar și de sprijin din partea Parlamentului României. Totodată, vor fi puse în discuție aspecte ce țin de reforma justiţiei în Republica Moldova, implementarea proiectelor de interconectare energetică între Republica Moldova și România, perspectivele de dezvoltare pentru mediul de afaceri românesc în Moldova, proiecte legate de domeniul educației și tineret.

Comisia își reia activitatea după o pauză de doi ani, având pe agendă atât subiectele de bază, tradiționale, dar și temele fierbinți, de actualitate dintre România și Republica Moldova. Deoarece mecanismul legal de transfer a primei tranșe din suportul financiar oferit de Guvernul României este deja asigurat, urmează să prezentăm pașii întreprinși de Republica Moldova pentru realizarea condițiilor necesare transferului. Vom aborda și problema cetățenilor cu pașapoarte românești expirate, care au fost recent anunțați că nu mai au cetățenie română pentru că și-au perfectat certificatul de naștere și pașaportul în baza actelor românești ale părinților, fiind minori, și sperăm să găsim o soluție viabilă”, a declarat Co-președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, George Mocanu.

Ultima Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova a avut loc în iunie 2014, la București.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.