Comisia Europeană – Concurs pentru tineri jurnaliști în devenire

Comisia Europeană – Concurs pentru tineri jurnaliști în devenire

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a lansat ediția din 2020 a competiției Youth4Regions pentru tinerii jurnaliști aspiranți. Youth4Regions este un program menit să ajute studenții la jurnalism și jurnaliștii aflați la început de drum să descopere ce face UE în regiunea lor. Tinerii se pot înscrie la competiție și, în baza formularului de înscriere, vor fi selectați 33 de câștigători.

Aceștia vor fi invitați la Bruxelles în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor ce urmează să aibă loc în octombrie 2020. Tinerii jurnaliști vor participa la sesiuni de instruire, sesiuni de mentorat ținute de jurnaliști consacrați, vor lucra împreună cu aceștia din urmă în sala de presă și vor vizita instituțiile UE și organizațiile media.

Câștigatorii vor fi luați în considerare și pentru premiul Megalizzi – Niedzielski acordat jurnaliștilor aspiranți. Înscrierile sunt deschise statelor membre ale UE, țărilor învecinate, dar și țărilor aflate în proces de aderare. Formularul și condițiile de participare sunt disponibile pe pagina programuluipână la 13 iulie 2020.

Un sondaj efectuat în rândul foștilor participanți ai programului arată că 18% dintre respondenți au primit o ofertă de muncă în urma programului, și că 97% dintre aceștia au considerat că programul i-a ajutat să-și îmbunătățească nivelul de cunoaștere cu privire la politica UE și cea regională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.