„Comoara“ apare în cinematografele din Austria

„Comoara“ apare în cinematografele din Austria

Filmul „Comoara“ (2015) de Corneliu Porumboiu este prezentat în cinematografe din Viena, Graz, Linz, Wels şi Freistadt începând de astăzi, 7 octombrie. Lansarea în cinematografele din Austria are loc simultan cu cea din Germania.

Cu ocazia primei ediţii a „European Art Cinema Day“, pe 8 octombrie de la ora 18, are loc proiecția filmului la Filmhauskino am Spittelberg, urmată de transmisiunea în direct a dialogului dintre regizorii Corneliu Porumboiu și Christoph Hochhäusler, de la fsk-Kino Berlin.

Filmul „Comoara“ spune povestea lui Costi, care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani, povestea lor preferată fiind „Robin Hood“. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin dar asta i-ar periclita propria siguranţă financiară. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la povestea „Robin Hood“. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin, Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei. Filmul a primit premiul „Un Certain Talent“ în cadrul ediţiei din acest an a festivalului internaţional de film de la Cannes.

Producţia românească „Comoara“ a fost prezentată în cadrul festivalului de film VIENNALE 2015 cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.