“Comoara”, în premieră la Bruxelles

“Comoara”, în premieră la Bruxelles

Sursă foto: ICR

Distins la Cannes 2015 cu premiul „Un Certain Talent“ al secţiunii „Un Certain Regard“ şi cu Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2015, lung metrajul “Comoara”, ultimul film semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va fi prezentat, în premieră, la Bruxelles în 26 aprilie, de la orele 20.00. Proiecția are loc cu sprijinul ICR Bruxelles în colaborare cu BOZAR, în cadrul demersurilor de promovare a cinematografiei românești în Benelux.

Corneliu Porumboiu va participa la proiecția filmului și va susține o sesiune de întrebări-răspunsuri la finalul proiecției, moderată de profesoara și istoricul de film Dominique Nasta.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai titrați regizori ai noului cinema românesc. A realizat filmele Visul lui Liviu (2004), A fost sau n-a fost? (2006), Poliţist, adjectiv (2009), Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (2013), Al doilea joc (2015) și Comoara (2015).

“Comoara” a avut un succes extraordinar în Franţa, unde a înregistrat un record de peste şapte milioane de spectatori şi a avut şase nominalizări la Premiile César.

Cineast inconturnabil al scenei internaționale, Corneliu Porumboiu a contribuit, alături de Cristian Mungiu și Cristi Puiu, la reînnoirea spectaculoasă a cinematografiei românești. Filmografia sa explorează chestiuni morale și etice ale istoriei României, propunând soluții inovante estetice în cadrul cinematografiei europene a secolului al XXI-lea. Narațiunile sale cinematografice prezintă secvențe din trecut pentru a pune în lumină, o Românie actuală, în schimbare”, declară Dominique Nasta.