Companiile aeriene interzic smartphone-ul Samsung Galaxy Note 7 din cauza riscului de...

Companiile aeriene interzic smartphone-ul Samsung Galaxy Note 7 din cauza riscului de a lua foc

Mai multe companii aeriene din Australia, Asia şi Europa refuză să transporte modelul de smartphone Galaxy Note 7, imediat după ce Statele Unite au interzis, la bordul avioanelor, telefonul lansat de Samsung din cauza riscului de a lua foc, potrivit BBC.

Air Berlin, a doua firmă aeriană de transport din Germania după Lufthansa, Dragonair, o companie aeriană internaţională şi regională din Hong Kong şi Virgin Australia, al doilea mare transportator aerian din Australia, după Qantas, au interzis şi ele telefoanele Samsung Galaxy Note 7 la bordul avioanelor.

„Interdicţia se aplică smartphone-urilor care sunt transportate la bordul aeronavelor, în bagajele de mână sau în cele de cală”, susţin reprezentanţii Qantas şi cei ai companiei aeriene lowcost Jetstar. Virgin Australia a emis o declaraţie similară, dar a adăugat că pasagerii sunt „sfătuiţi” să nu aducă telefonul Note 7 în aeroporturi, potrivit Mediafax.ro.

Air Berlin a interzis gadget-urile la bordul avioanelor care au destinaţia Statele Unite şi plănuieşte să aplice restricţia tuturor zborurilor.

„Smartphone-ul Galaxy Note 7 va fi interzis de la bordul avioanelor, în bagajele de mână sau în cele de cală, începând cu 16 octombrie”, au declarat reprezentanţii Singapore Airlines pe pagina lor de Facebook.

În septembrie, Samsung a rechemat aproape 2,5 milioane de telefoane după mai multe plângeri în legătură cu bateriile care explodează. După ce o parte dintre dispozitive au fost înlocuite, au fost făcute alte plângeri conform cărora telefoanele nu ar fi sigure, existând riscul să ia foc. Gigantul sud coreean a oprit producţia Galaxy Note 7.