Comunitatea din Ucraina se reuneşte la Zilele Culturii Tradiționale Românești la Cernăuți

Comunitatea din Ucraina se reuneşte la Zilele Culturii Tradiționale Românești la Cernăuți

Directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Zvetlana Preoteasa va participa, în perioada 19 – 22 noiembrie,  la cea de-a IX-a  ediție a „Zilelor Culturii Tradiționale Românești la Cernăuți”, eveniment care, în ultimii ani, a cunoscut o remarcabilă creștere a audienței și a devenit o sărbatoare de suflet a românilor din nordul Bucovinei, Ținutului Herța și nordul Basarabiei.

   În cadrul acestei acțiuni culturale de mare amploare, vor avea loc mai multe manifestări: cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de folclor românesc „ Să-mi cânți cobzar…..”, spectacol de muzică populară românească  susținut de elevii Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți, lansări de carte românească şi cea de-a VII-a a Simpozionului Internațional „Vatră dulce strămoșească”.

De asemenea, va fi vernisată o expoziție de artă fotografică și se va desfășura și un târg de artă meșteșugărească.

Scopul acestei manifestări este valorificarea culturii naționale și a tradițiilor strămoșești, dar și propagarea comorilor populare românești.

Evenimentul este organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.