Acasă America de Nord Comunitatea românească, factor de conexiune între Canada și România

Comunitatea românească, factor de conexiune între Canada și România

Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, a reiterat joi solicitarea pentru soluţionarea cât mai rapidă a problemei vizelor pentru cetățenii români, exprimându-şi convingerea că odată cu viitorul Summit UE-Canada programat să aibă loc Bruxelles la sfârşitul lunii octombrie, se va face trecerea la o cooperare politică şi economică dintre UE şi Canada, aprofundată, pe baze superioare. Declaratiile au fost facute la Ministerul Afacerilor Externe cand oficialul roman l-a primit pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar agreat al Canadei în România, Kevin Hamilton, în vizită de prezentare.

A fost subliniată, totodată, importanţa comunităţii româneşti din Canada – o comunitate bine integrată în societatea canadiană, cu un înalt nivel de pregătire profesională – ca factor de conexiune suplimentar între cele două state.

Demnitarul român a adresat noului şef al misiunii diplomatice a Canadei la Bucureşti felicitări şi urări de succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfăşurarea activităţii sale în România.

Au fost trecute în revistă principalele teme de pe agenda curentă, precum și perspectivele relaţiei bilaterale, fiind subliniat interesul comun pentru dezvoltarea relaţiilor politice şi economice bilaterale, precum şi a legăturilor interumane dintre România şi Canada şi pentru valorificarea oportunităţilor de cooperare dintre cele două state, conform celor convenite între prim-ministrul Dacian Cioloş şi omologul său canadian, Justin Trudeau, la Ottawa, la 15 iunie 2016.

Ambasadorul agreat al Canadei a mulţumit pentru primire şi a evidenţiat interesul şi întreaga disponibilitate a autorităţilor de la Ottawa pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale în toate domeniile, precum cel al apărării și securității, dar şi în ceea ce priveşte cooperarea economică.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul agreat al Canadei a prezentat copiile scrisorilor de acreditare, conform uzanţelor diplomatice în materie.

Articolul precedentBilete la concertele-eveniment cu actul I din „Parsifal” de Richard Wagner
Articolul următorGreve în sectorul de transport feroviar și public din Franţa