Comunitățile de peste hotare, prea puțin interesate de Congresul Românilor de Pretutindeni

Comunitățile de peste hotare, prea puțin interesate de Congresul Românilor de Pretutindeni

DISTRIBUIȚI

Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, si-a manifestat nemulțumirea față de lipsa de mobilizare a românilor din afara țării privind participarea la Congresul Românilor de Pretutindeni, care va avea loc la Palatul Parlamentului, în zilele 24 și 25 iunie 2016.

Într-un interviu acordat Agerpres.ro, Stoenescu și-a exprimat speranța că edițiile viitoare ale Congresului Românilor de Pretutindeni să implice mai mult comunitatea românească de peste hotare.

Păcat că un asemenea eveniment de o importanță deosebită nu a mobilizat mai mulți români, cum ne-am fi dorit cu toții. Din cei 300 posibili delegați, au fost validați doar 46 (n.r. 48 delegati validati, conform ultimului anunț al Secretaritului Tehnic). Este un eveniment important organizat de Parlament, conform legii, iar noi am oferit un suport instituțional la solicitarea organizatorilor. Sper ca edițiile viitoare să implice mai mult comunitatea românească de peste hotare. Conform legii, Congresul va trebui să desemneze un Consiliu al Românilor de Pretutindeni care să aibă un rol consultativ pe lângă instituțiile statului„, a punctat ministrul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.