Acasă Cultura / Culte Concert Alexandru Tomescu si Eduard Kunz în „Stradivarius La Paris„

Concert Alexandru Tomescu si Eduard Kunz în „Stradivarius La Paris„

Alexandru Tomescu și Eduard Kunz vor susține pe 8 iunie concertul „Stradivarius La Paris„.

Programul va cuprinde Sonata pentru vioară nr. 1 în Re major, Op. 2 (1897), Sonata pentru vioară nr. 2 în Fa minor, Op. 6 (1899), Sonata pentru vioară nr. 3 în La minor ” în caracter popular românesc”, Op. 25 (1926), Impressions d’Enfance (Impresii din copilărie) pentru vioară și pian, Op. 28 (1940) și « Serenada », Op. 4 pentru vioară si pian (1950).

Alexandru Tomescu a dovedit că poate îmblânzi orice formă de muzică, mai ales după proiectul „Paganini – înger sau demon”, care a marcat un hotar în cariera lui. A fost momentul în care violonistul şi-a regândit identitatea şi care marchează o cotitură radicală în drumul pe care Alexandru TOMESCU a pornit acum câţiva ani, acela spre schimbarea percepţiei existente în România asupra muzicii clasice. Într-adevăr, de când a revenit în ţară, după studii în Elveţia cu Tibor Varga şi Statele Unite ale Americii cu Eduard Schmieder, Alexandru a dorit să demonstreze că muzica clasică este o fereastră spre armonia cu sine şi cu celălalt, o lume deschisă tuturor şi că fiecare merită şansa de a o explora.

Denumirea originală a viorii este “Antonius Stradivarius Cremonensis Faciebat Anno 1702” şi de la apariţia sa a fost în custodia lui A. W. Lukens (New York), W.E. Hill & Sons, Charles F. Edler (Frankfurt), Hamma & Co. (Stuttgart), Henry Werro (Berna) şi bineînţeles, a marelui violinist român Ion Voicu.

Eduard Kunz este inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti ai viitorului.

A studiat la Școala Gnessin pentru copii supradotați din Moscova și mai apoi la celebrul Conservator Național de Muzică „P. I. Ceaikovski” de la Moscova. A obținut diploma de masterat cu distincție și medalie de aur pentru performanțele sale, la Royal Northern College of Music din Anglia. A obţinut nu mai puţin de 13 Premii I la importante competiții internaționale.

Legătura sa specială cu România a început prin câştigarea Premiului I la Concursul Internaţional „George Enescu”, în 2007. Concertează regulat cu orchestre valoroase ale Europei şi ale lumii: BBC Symphony Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic, Orchestra Philharmonia, Orchestra Naţională Rusă etc.