Concert cu colinde româneşti la Roma

Concert cu colinde româneşti la Roma

Asociația Propatria organizează pentru al treilea an consecutiv “Concertul de Crăciun”, în atmosfera Sălii Baldini – Biserica Santa Maria în Campitelli din Roma. La concertul din 19 decembrie vor participa Cezara Buzilă (vioară), Isabelle Haile (soprano), Dennis Rossi (pian), Massimo Paffi (pian) și Ansamblul Arțăraș din Rep. Moldova, anunță portalul Italia Azi.

Pe scenă va răsuna un repertoriu de C. Monteverdi, J.S. Bach, Bach-Busoni, G.F. Handel, W.A. Mozart, G. Rossini, A. Adam, C. Saint-Saens, precum și compoziții în prima audiție.

La eveniment va participa și Evandro Rossetti, un italian cu suflet de român, fost component în anii ‘70 a Cenaclului Flacăra, condus de Adrian Păunescu. Vorbeşte cu plăcere (şi mai ales perfect ) româneşte şi cânta muzică folk românească, pe care el însuşi o compune.

Se vor cânta colinde românești compuse de Evandro Rossetti. Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei României și al Ambasadei Rep. Moldova, în colaborare cu Asociația socio culturală DACIA, Asociația Noi suntem români, ONG Un mondo sereno, Asociația Părinților din Italia și în parteneriat media cu publicațiile Gazeta Românească și Emigrantul.