Concert de muzică tradițională românească la Varșovia

Concert de muzică tradițională românească la Varșovia

Foto: ICR

Joi, 1 martie 2018, cu  ocazia Mărţisorului, ICR Varşovia organizează un  concert de muzică tradițională românească în interpretarea Doinei Lavric (voce și cobză).

Evenimentul va avea loc la Ambasada României din Varșovia, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă, da se va face pe baza unui document de identitate valabil.

Doina Lavric aduce în scenă o lume de demult, o lume ce părea uitată… Cântece dintr-un timp simplu, cântece de care îți aduci aminte chiar dacă nu le-ai auzit vreodată, cântece vechi cu parfum de ritualuri magice uitate. Cântă singură, însoțindu-se, din când în când, de cobză. Cântă despre dragoste și despre suferințele pe care dragostea le stârnește, cântă despre nenoroc și despre necaz, cântă despre suferința despărțirii și despre durerea singurătății, cântă ca să-și potolească sufletul. Mai cântă cantece cu haz ce se ziceau odată la șezători… Uneori se oprește și zice o vorbă de duh ori rostește o frântură de descântec.

Doina Lavric nu lasă nicio îndoială privitorului, dar mai ales ascultătorului, nu doar că vine din ṭara de poveste despre care cântă, cu glasul şi cu cobza, ci şi că are în fiinţa ei o demnitate princiară, tocmai potrivită pentru a doini şi a descânta. (Sanda Vișan)