Concert dedicat compozitorului Iacob Muresianu, la Atena

Concert dedicat compozitorului Iacob Muresianu, la Atena

DISTRIBUIȚI

În data de 29 iunie, începând cu orele 20.30, Ambasada României la Atena în colaborare cu Organizaţia pentru Cultura, Tineret şi Sport a Primăriei Atena, organizează concertul dedicat centenarului compozitorului Iacob Muresianu, susţinut de Corul La Muse Diversity din Canada, condus de Ioana German alături de soprana Marina Negruta şi soliştii Operei Naţionale din Braşov, Cristina Coatu Mezzo  – soprana, Liviu Iftene – tenor, şi Silviu Zervu – pian. Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural Anna şi Maria Kalouta al Opanda str. Timokreontos nr. 6A, Neos Kosmos din Atena.

Renumitul profesor de muzică de la Blaj, Iacob Mureşianu, compozitor, dirijor şi publicist a fost unul dintre creatorii şcolii româneşti de compoziţie şi a muzicii culte la români.

A predat muzica vocală şi instrumentală şi a organizat şi dirijat formaţiile corale şi instrumentale în cadrul instituţiilor şcolare existente la acea dată în Blaj: Institutul Pedagogic, Academia Teologică, Gimnaziul Superior, Şcoala Civilă de Fete. În procesul de învăţământ a aplicat cu succes metode active de învăţare a muzicii cu ajutorul instrumentelor muzicale şi a realizat prima Colecţie de cântece corale pentru şcoalele elementare, care poate fi considerat primul manula de muzică existent în şcoala românească din Ardeal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.